همه چیز درمورد آنفولانزا
آنفولانزا بیماری واگیرداری است که روی پرندگان و پستانداران اثر میگذارد. این بیماری موجب عفونت حاد دستگاه تنفسی، درد ماهیچه، سردرد ناگهانی، تب و ضعف و در کل بیماری شدید میشود. ویروس آنفولانزا دارای سه گونه با نامهای C , B, A است. ممکن است این روزها درباره آنفولانزا و مواردی همچون آنفولانزای خوکی و آنفولانزای معده چیزهایی شنیده باشید. با پزشک کالا همراه باشید تا شنیدههایتان را تکمیل کنید.
علائم آنفولانزا چیست؟
آنفولانزا دارای انواع خفیف تا شدید است و حتی ممکن است گاهی موجب مرگ فرد شود. آنفولانزا از سرماخوردگی به وجود آمده و به صورت ناگهانی اتفاق میافتد. آنفولانزا میتواند علائم زیر را به همراه داشته باشد:
- سوزش گلو
- تب و لرز
- خستگی
- اسهال
- استفراغ
- آبریزش بینی یا گرفتگی بینی
- درد بدن یا عضلات
- سرفه
لازم به ذکر است که در تمامی بیماران مبتلا به آنفولانزا تب دیده میشود اما اسهال و استفراغ به طور معمول بیشتر در کودکان دیده میشود.
بیشترین خطر آنفولانزا برای چه کسانی است؟
احتمال مبتلا شدن همه افراد به آنفولانزا وجود دارد و این موضوع ارتباط چندانی به سن و سال یا شرایط افراد ندارد. اما به طور کلی افرادی مانند: زنان باردار، کودکان زیر ۵ سال و زیر ۲ سال، افراد بالای ۶۵ سال با بیماریهای مزمن مثل آسم، دیابت و یا بیماریهای قلبی در معرض خطر بیشتری هستند.
راههای پیشگیری از آنفولانزا
واکسیناسیون تبهای فصلی به صورت هرساله میتواند منجر به ایمن شدن بدن شما در برابر سه یا چهار ویروس آنفولانزای رایج شود. لازم است تمامی افراد به خصوص کودکان مبتلا به دیابت، کم خونی شدید یا بیماریهای قلبی، ریه و کلیه و با سیستم دفاعی ضعیف این واکسن را تزریق کنند.
درمان بیماری آنفولانزا
افراد مبتلا به آنفولانزا، به طور معمول به استراحت کافی و نوشیدن مایعات توصیه میشوند. اما در صورت شدید بودن عفونت پزشک داروهای ویروسکش برای فرد تجویز میکند. اثرات جانبی چنین داروهایی حالت تهوع و استفراغ است که البته در صورتی که داروها با غذا مصرف شوند، اثرات جانبی کمتر خواهند شد.
آنفولانزای خوکی
این نوع از آنفولانزا علائمی مشابه با آنفولانزای عادی دارد. اما آنفولانزای خوکی علائمی حاد نیز به همراه دارد که عبارتند از:
- مشکل در تنفس و نفس کشیدن سریع
- استفراغ حاد به صورت مکرر
- خواب آلودگی
- تغییر رنگ پوست به آبی یا خاکستری
- احتمال ذاتالریه و از کار افتادن سیستم تنفس
- کم شدن تمایل به مایعات
برای پیشگیری از آنفولانزای خوکی لازم است در هنگام عطسه و سرفه جلوی دهان خود را گرفته و به طور مرتب دستهای خود را بشویید.
مواد غذایی برای مقابله با آنفولانزای خوکی
- قارچ: سس قارچ قادر به تقویت سیستم ایمنی بدن است.
- هویج: هویج مقاومت بدن را در برابر این بیماری بالا خواهد برد. هرچه هویج بیشتری مصرف شود، سلولهای ایمنی بدن بیشتر خواهند شد.
- چای سبز: با مصرف چای سبز سلولهای ایمنی بدن افزایش یافته و روند انتشار ویروس نیز کند خواهد شد.
- انار: خاصیت آنتی اکسیدان انار میتواند با بیماریهای مختلف از حمله آنفولانزا جلوگیری کند. در صورت در دسترس نبودن انار میتوانید از آب انار بستهبندی شده (بدون قند و مواد افزودنی) استفاده نمایید.
آنفولانزای معده
آنفولانزای معده بیماری دردناکی است که به دلایل باکتریایی، ویروسی و یا مسمومیت ایجاد میشود. از این بیماری با نام التهاب معده نیز یاد میشود. علائم آنفولانزای معده عبارتند از: گرفتگی شکمی، تهوع یا استفراغ، تب و اسهال آبدار. همچنین شایعترین راههایی که امکان آلودگی به این بیمار را پدید میآورند، تماس با فردی آلوده و یا مصرف خوراکی یا آب آلوده است.برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری لازم است دستها را به طور مکرر و کامل بشویید و از آب و غذایی که احتمال آلودگی آنها وجود دارد، اجتناب کنید.