چرا برخی مشاغل نیاز به کلاه و روپوش دارند؟


ادمین سایت 8 بهمن 1398 دقیقه مطالعه
چرا برخی مشاغل نیاز به کلاه و روپوش دارند؟

بسته به نوع هر کار، برای جلوگیری از ضربه و حوادثی مانند آتش سوزی، برق گرفتگی و… باید از لباس کار استفاده کرد. استفاده از روپوش و لباس کار ضرورت بسیار زیادی دارد و می‌تواند مانع از بروز بسیاری از مشکلات شود. حتما دیده‌اید که همه پزشکان از روپوش پزشکی استفاده کرده و برخی از کلاه پزشکی نیز استفاده می‌کنند. این کار به علت رعایت بهداشت انجام می‌شود و امری بسیاری مهم است.
از دیگر دلایل استفاده از لباس کار می‌توان به متحدالشکل شدن نیروهای کار اشاره کرد که موجب پدید آمدن مواردی مثل شناسایی نیروی کار از افراد متفرقه و ایجاد نظم و آراستگی می‌شود.

ویژگی‌های لباس کار

  • لباس کار باید دقیقا سایز بدن و مطابق با اندازه فرد باشد.
  • لباس کار نباید هیچگونه پارگی یا زدگی در خود داشته باشد.
  • استفاده از مواد قابل اشتعال در تولید لباس کار ممنوع است.
  • لباس‌های نسوز در مقابل آتش‌سوزی باید کلاه کار، کفش کار و دستکش کار داشته باشند
  • در صورتی که نیاز است کارکنان حین کار آستین خود را بالا بزنند، باید از لباس کار با آستین کوتاه استفاده شود.
  • به طور کلی لباس کار برای انواع مشاغل استفاده می‌شود و در هر شغل ویژگی‌های مخصوص به خودش را دارد. برای مثال لباس نقاش با لباس جوشکار تفاوت عمده‌ای دارد. همچنین لباس‌های پزشکان، مهندسان، کارگران و… دارای تفاوت‌هایی هستند.

ویژگی‌های روپوش پزشکی مناسب

روپوش‌های پزشکی به صورت یک ‌تکه یا دو ‌تکه عرضه می‌شوند و جنس آن‌ها تترون ، پلی استر ، ترگال و یا… است. روپوش پزشکی علاوه بر مقاوم بودن باید راحت باشد و پارچه آن در برابر شستشوی روزانه مقاومت داشته باشد. به علاوه اتو کردن راحت نیز از جمله ویژگی‌های یک روپوش پزشکی مناسب است.
رنگ سفید، رنگی قالب برای روپوش پزشکی است اما در اتاق عمل روپوش سبز و آبی رایج‌تر هستند. همچنین در بخش کودکان برای القای حس شادی، رنگی غیر از سفید مرسوم است. از دیگر ویژگی‌های روپوش پزشکی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عدم سلب کردن امکان حرکت سریع: کادر بیمارستان دائما در حرکت هستند و باید عکس‌العمل‌های سریعی از خود نشان دهند، لباس تنگ یا گشاد مانع این کار خواهد شد.
  • تشخیص کادر پزشکی و پرستاری اتاق عمل از یکدیگر با تخصیص رنگ‌های مشخص
  • حفاظ بدنی در مقابل خطرات احتمالی

کلاه پزشکی

از کلاه پزشکی بیشتر دراتاق عمل و در هنگام جراحی استفاده می‌شود. کلاه پزشکی رنگ‌های مختلفی دارد که هر یک معنای به خصوص خود را داشته و بیشتر برای تفکیک افراد حاضر در اتاق عمل استفاده می‌شوند. کلاه پزشکی به صورت یکبار مصرف یا قابل شستشو عرضه می‌شود.

لباس کار کارگری

لباس کار کارگری جزو ارزان‌ترین لباس‌های کار است و کمترین ترکیب رنگی را نیز دارد. به دلیل همین ارزان بودن، کارفرمایان این دسته از لباس‌ها را برای کارگران و به خصوص کارگران موقت استفاده می‌کنند. ارزانی این دسته از لباس کار به دلیل استفاده از پارچه و ملزوماتی مانند چسب، نوع دوخت (تک، دو، سه‌ سوزنه) و لایی‌های به‌کار رفته از نوع غیرمرغوب، پدید آمده است. به علاوه قواره این لباس نسبت به لباس کار مهندسی کمتر است. لباس کارگری در دو مدل بلوز و شلوار (دکمه‌ای) و کاپشن و شلوار (زیپی) تولید می‌شود.

لباس کار جوشکاری و نسوز

در گذشته از پارچه‌های معمولی برای لباس جوشکاری استفاده می‌شد و این امر عمر لباس را بسیار پایین می‌آورد. اما امروزه با پیشرفت صنعت نساجی، این مشکل برطرف شده است. لباس کار نسوز ، لباسی است که درصد نخ بیشتری دارد و دارای جنس‌های مختلفی مانند لی و کتان است.
میزان مقاومت پارچه لی و کتان در برابر حرارت بسیار بالاتر از پارچه‌های دیگر است. علت این امر داشتن ضخامت بالا و نخ بالا می‌باشد.

برچسب‌ها :

یک دیدگاه برای “چرا برخی مشاغل نیاز به کلاه و روپوش دارند؟”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *