روش‌های صحیح شیردهی به نوزاد


ادمین سایت 13 اسفند 1398 دقیقه مطالعه
روش‌های صحیح شیردهی به نوزاد

از مهم‌ترین سوالاتی که برای مادران پیش می‌آید، زمان صحیح شیردهی به نوزاد و میزان شیردهی در هر وعده است. مادران تمایل به دانستن این موضوع دارند که آیا فرزندشان میزان شیر لازم را دریافت کرده و سیر شده است یا خیر؟ آیا باید در طول شب نوزاد خود را بیدار کنند یا اجازه دهند خودش بیدار شود؟ همچنین آن‌ها می‌خواهند بدانند اصول شیردهی به نوزاد در شب چیست؟ با پزشک کالا همراه باشید تا پاسخ همه این سوالات را بیان کنیم.

تعداد دفعات شیردهی به نوزاد

در ابتدا ذکر این نکته ضروری است که شیردهی به نوزاد برای هر نوزاد به خصوص تفاوت دارد. برای مثال ممکن است نوزادری تمایل به شیر خوردن مداوم حتی بدون آنکه گرسنه باشد، داشته باشد. در حالی که نوزاد دیگر تنها در صورتی شیر می‌خورد که گرسنه باشد. به طور کلی، نوزادان در ۲۴ ساعت اول خواب‌آلود بوده و تمایل چندانی به خوردن شیر ندارند. آن‌ها در ماه اول هر دو تا سه ساعت یکبار شیر می‌خورند. به این معنا که آن‌ها در ۲۴ ساعت بین ۸ تا ۱۲ بار اقدام به شیر خوردن می‌کنند.
در ماه دوم شیردهی به نوزاد به هشت یا نه بار در روز تغییر کرده و در ماه سوم نوزاد هفت یا هشت بار در روز اقدام به شیرخوردن می‌کند. در ماه چهارم اما قضیه فرق می‌کند؛ در این ماه احتمالا نوزاد به دفعات بیشتری شیر بخواهد اما مدت زمان هر بار شیرخوردن وی کاهش می‌یابد. زیرا در این زمان توجه وی به اطراف مشغول شده است و حواسش از شیرخوردن پرت می‌شود.
پس از گذشتن ماه چهارم تعداد دفعات شیرخوردن نوزاد دچار کاهش شده و تا شش ماهگی در هر روز پنج یا شش بار شیر خواهد خورد. ممکن است تعداد دفعات شیردهی به نوزاد تا پایان دوران شیردهی وی، به همین تعداد باقی بماند.

شیردهی به نوزاد در شب

اولین نکته قابل توجه این است که برای چند هفته اول، مادران باید نوزاد خود را به منظور شیردهی حداقل دو یا سه ساعت یکبار از خواب بیدار کنند. این فاصله را از شروع اولین شیردهی تا آغاز تغذیه مجدد حساب کنید و البته این موضوع در شب و روز هیچ تفاوتی ندارد.
در صورتی که نوزاد زودتر از زمان تعیین شده از خواب بیدار شده و با گریه کردن و مکیدن انگشت تمایل به شیر خوردن دارد، می‌توانید به او شیر دهید و اصلا نباید او را گرسنه گذاشته و منتظر سپری شدن دو، سه ساعت باشید.
یادتان باشد که شیردهی به نوزاد در شب مسئله‌است کاملا طبیعی است و نباید نگران آن باشید که کودکتان علاقه زیادی به شیر خوردن در شب دارد.

میزان شیردهی به نوزاد

بیشتر نوزادان در ماه اول تولد خود، در هر وعده به ۷۴ تا ۸۹ میلی‌لیتر شیر نیاز دارند. پس از آن تا شش ماهگی حدود ۷۶۹ تا ۸۲۸ میلی‌لیتر شیر نیاز خواهد داشت که البته اگر خوردن مواد غذایی جامد را زودتر از شش ماهگی شروع کرده باشد، مقدار شیر مورد نیازش کاهش خواهد یافت.
لازم به ذکر است که این دستورالعملی کلی بوده و نیازی نیست هنگام شیردهی به نوزاد در صورت سیر شدن وی، اصرار به شیر خوردن او داشته باشید تا به میزان مذکور برسد همچنین اگر کودک شما هنوز گرسنه به نظر می‌رسد، نباید وی را فقط به این خاطر که میزان مذکور را مصرف نموده، از خوردن شیر بیشتر منع کنید.
یادتان باشد که این موضوع هنگام شیردهی به نوزاد در شب نیز صدق می‌کند و اگر وی هنوز گرسنه است نباید سینه را از دهان وی جدا کنید. باید صبر کنید تا خود کودک سینه را رها کرده، سر خود را به عقب بکشد و یا برای مدت نسبتا طولانی مکیدن را متوقف کند.

ارتباط مادر و فرزند هنگام شیردهی

بین مادر و فرزند، از زمان بارداری ارتباطی عمیق وجود دارند که همگان آن را تایید می‌کنند. این ارتباط بسیار همه جانبه بوده و جنبه‌های فیزیکی، جنسی، روانی، لمسی و حسی را در بر می‌گیرد. در واقع منبع اصلی محبت، امنیت، رضایت، از هنگام تولد تا چند ماه پس از آن در ارتباط مادر و فرزند وجود دارد.

وضعیت صحیح شیردهی

وضعیت صحیح برای شیردهی در یکی دوهفته اول بسیار مهم بوده و می‌تواند مانع از زخم شدن نوک پستان شود. به علاوه مکیدن صحیح نوزاد نیز می‌تواند میزان شیر را بیشتر کند. برای پیدا کردن شیوه صحیح این کار، اطلاعات و مهارت مارد به علاوه مهارت، خلق و خو، شرایط فیزیکی و هماهنگی نوزاد دارای اهمیت هستند.

وضعیت مادر هنگام شیر دادن

جای راحت برای نشست مادر از اهمیت بالایی برخوردار است. وی باید بتواند بدون فشار به عضلات خود، نوزاد را در آغوش گرفته و به پستان بچسباند. شیردهی می‌تواند در وضعیت نشسته یا خوابیده به پشت یا پهلو انجام شود.

برچسب‌ها :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *