چگونه بوی بد و لکه زیربغل را از بین ببریم؟


ادمین سایت 19 آذر 1396 دقیقه مطالعه
چگونه بوی بد و لکه زیربغل را از بین ببریم؟

بوی ناخوشایند بدن مشکلی است که هم دیگران را از فرد مبتلا به این مشکل دور می کند و هم وی را از دیگران گریزان. با وجود اینکه عرق بدن انسان خود به خود بوی بدی ندارد اما این مشکل به هنگام عرق کردن و بویژه در فصل تابستان که تعرق بدن زیادتر است نمود بیشتری پیدا می کند. در واقع ماندن عرق روی پوست بدن و فعل و انفعالات شیمیایی آن با باکتری هایی که به طور طبیعی روی پوست بدن وجود دارند، عامل بروز این مشکل در برخی از افراد است.

نواحی که بیشتر عامل بوی بد بدن می شوند زیر بغل و ناحیه تناسلی هستند. دلیل آن هم این است که غدد عرق این قسمت ها بر خلاف نقاط دیگر بدن که دارای نمک می باشند و باکتری ها به راحتی نمی توانند از آن تغذیه کنند، مواد پروتئینی و چربی تولید نموده که باکتری های سطح پوست از آن تغذیه می کنند.

چه موقع باید به پزشک مراجعه کرد؟

دلایل زیادی باعث ایجاد بوی بد بدن می شوند که در صورتی که فرد همه راههای معمول برای از بین بردن آن را امتحان کرد اما همچنان مشکل پا بر جا بود و وی را آزار میداد می بایست حتما به پزشک مراجعه کند، زیرا که ممکن است این بوی بد علامتی از مشکلات دیگری در بدن فرد باشد که پزشک متخصص توانایی تشخیص آنها را دارد.

اما در اغلب اوقات جای نگرانی نیست و راههای فراوانی برای حل این مشکل وجود دارد که می توان آنها را امتحان کرد. نخستین گامی که می بایست برداشت پیدا کردن علت این مشکل است که با برداشتن این گام می توان راه حل مناسب را نیز پیدا کرد. ممکن است علت اصلی بوی بد بدن وجود یک بیماری خاص باشد که در آن صورت می بایست از راهنمایی های پزشک بهره جست. اما ما در این جا می خواهیم بیشتر به علل عمومی این مشکل بپردازیم و راه حل های مناسب را برای آن ارائه دهیم.

همانطور که پیش از این اشاره شد عرق انسان در برخی نواحی بدن مثل زیربغل و ناحیه تناسلی به دلیل اینکه حاوی چربی و پروتئین است موجب بروز مشکل می شود. البته عرقی که در این نواحی تولید می شود و به عرق آپوکرین معروف است خود به خود بی بوست اما به دلیل داشتن چربی و پروتئین منبع تغذیه باکتری ها روی پوست می شود و مشکل نیز از همین جا شروع می شود.

توصیه های عمومی که برای رفع این مشکل می شود عبارتند از دوش گرفتن به صورت مرتب و روزانه، عوض کردن لباس ها به صورت روزانه و شست و شوی آنها، استفاده از اسپری های خوشبو کننده و ….

نکته ای که در رابطه با حمام رفتن باید به آن اشاره کرد این است که حتما از صابون ها و شامپوهای خوشبوکننده سازگار با پوست بدن استفاده کنید. در استفاده از دئودورانت ها نیز توصیه میشود که از دئودورانت هایی استفاده کنید که حاوی آلومنیوم یا روی باشند، زیرا این مدل از دئودورانت ها بر خلاف مدل های معمولی که فقط بوی بدن را می پوشانند، با باکتری های منشاء این بو مقابله می کنند.

همچنین از زیاده روی در خوردن محصولاتی چون سوسیس و کالباس و غذاهای فست فود خود داری کنید و استفاده بیشتر از مواد لبنی و میوه و سبزیجات را در برنامه غذایی خود جای دهید.

مناسب ترین راه برای از بین بردن بوی بد زیر بغل چیست؟

ما در اینجا برای یکی از این نواحی که منبع بوی بد در بدن بسیاری از افراد است و اکثر افراد با مشکل بوی بد در این ناحیه مواجه هستند راه حل مناسبی را پیشنهاد می دهیم. همانطور که می دانید تعرق زیاد در ناحیه زیر بغل علاوه بر اینکه ممکن است باعث تولید بوی بد شود با ایجاد لکه بر روی لباس ظاهر نا مناسبی هم ایجاد میکند. استفاده از پد ضد عرق این مزیت را دارد که بدون ایجاد هیچ گونه مشکلی در حالت طبیعی تعریق پوست، عرق را از سطح بدن جذب و خنثی می کند. همین امر از ترکیب باکتری های روی پوست با عرق در این ناحیه جلوگیری می کند و یکی از عوامل مهم ایجاد بوی بد بدن را از بین می برد. نکته ای که در رابطه با استفاده از محصولات پوست و مو می بایست به خاطر داشت این است که علاوه بر اینکه از بروز لکه های عرق در ناحیه زیربغل جلوگیری می کند، هیچ ضرری برای حالت طبیعی تعریق بدن ندارد و در واقع پس از عرق کردن آن را به خود جذب و خنثی میکند.

استفاده از پد ضد عرق به جای دئودورانت ها نیز توصیه می شود. زیرا که دئودورانت ها به دلیل ترکیب شیمیایی که دارند موجب تغییر رنگ و رنگ پریدگی لباس در ناحیه زیربغل می شوند و تاثیر چندانی هم در از بین بردن لکه عرق در این ناحیه ندارند.

برچسب‌ها :

2 دیدگاه برای “چگونه بوی بد و لکه زیربغل را از بین ببریم؟”

  1. اسمان -

    من تمام این راهکار های خانگی و رفتم اما هیچ کدومش نتیجه نداده و بوش خیلی شدیده ازحموم میام فقط تا۵دقیقه خوبه بعدش بوی بد شروع میشه روزی دوبار هم مدام فقط اون ناحیه رو میشورم اما تاثیری نداره لطفا یه درمان موثر و کاربردی تر پیشنهاد کنید از همه گریزونم وهمه ام ازمن

  2. modir -

    سلام، ممنون بابت تماستون
    بله در برخی موارد با رعایت کلیه موارد مذکور همچنان بوی بد اذیت کننده هست که در این صورت حتما باید به پزشک متخصص مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *